torstai 1. kesäkuuta 2017

Linssipata

Sipulin ja mausteiden kuullotus, sen jälkeen muut aineet pataan ja annetaan muhia liedellä. Mainio resepti, iso annos ja helppo pakastaa. Mausteista ei kannata tinkiä, mutta vihanneksia ja juureksia voi vaihdella sen mukaan mitä kaapista löytyy. Mainio hävikkiruoka, koska kaikki vähän nahistuneet parsakaalit ja muut vihannekset voi pilkkoa pataan mukaan.

200 g, ~2kpl sipulia
2-4 valkosipulinkynttä
2 tl juustokuminaa eli jeeraa
2 tl kanelia
2 tl paprikaa
1 tl cayennepippuria
2 sellerinvartta
1 kasvisliemikuutio
500-600 g porkkanaa kuutioina
3 dl punaisia linssejä (kuivana)
7 dl tomaattimurskaa
vettä koostumuksen mukaan
(kookosmaitoa, creme fraichea, ruokakermaa tai ei mitään täyteläisyyttä tuomaan)



  • Kuullota sipuli, valkosipuli ja mausteet pannulla öljyssä.
  • Lisää muut aineet ja aina kiehua kunnes linssit ja vihannekset ovat kypsyneet. Vettä voi joutua lisäämään runsaastikin.
  • Jos haluaa erilaisen koostumuksen, niin voi kokeilla ottaa erilleen 4-5 dl valmistaa pataa ja soseuttaa sen tehosekottimessa. Kun soseen lisää takaisin kattilaan, se muodostaa paksumman "liemen" padalle. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti