200 g, ~2kpl sipulia
2-4 valkosipulinkynttä
2 tl juustokuminaa eli jeeraa
2 tl kanelia
2 tl paprikaa
1 tl cayennepippuria
2 sellerinvartta
1 kasvisliemikuutio
500-600 g porkkanaa kuutioina
3 dl punaisia linssejä (kuivana)
7 dl tomaattimurskaa
vettä koostumuksen mukaan
(kookosmaitoa, creme fraichea, ruokakermaa tai ei mitään täyteläisyyttä tuomaan)
- Kuullota sipuli, valkosipuli ja mausteet pannulla öljyssä.
- Lisää muut aineet ja aina kiehua kunnes linssit ja vihannekset ovat kypsyneet. Vettä voi joutua lisäämään runsaastikin.
- Jos haluaa erilaisen koostumuksen, niin voi kokeilla ottaa erilleen 4-5 dl valmistaa pataa ja soseuttaa sen tehosekottimessa. Kun soseen lisää takaisin kattilaan, se muodostaa paksumman "liemen" padalle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti