torstai 17. marraskuuta 2016

Härkis-makaronilaatikko

Olen koittanut tarjoilla perheelleni erilaisia palkokasviruokia vuosien varrella useampaan kertaan, mutta ilman sen suurempaa menestystä. Enkä ole itsekään ollut valtavan ihastunut tuotoksiini. Tänä syksynä nyhtökaura ja härkis saivat meidät muuttamaan mielemme. Onnistuin saamaan nyhtökauraa kerran yhden paketin ja silloin löysin Vegepäivä -sivustolta nyhtis-makaronilaatikon ohjeen ja lopputulos oli hyvä. Seuraavan kerran nyhtökauran paikka oli kaupassa tyhjänä, mutta vieressä oli paketti Härkistä, joten käytin samaa reseptiä, mutta siitä tuli turhan suolaista. Toisella kerralla jätin puolet suolasta pois ja johan maistui hyvältä. Minulta löytyi kaapista Meiran suolatonta pihvimaustetta, joten käytin sitä maustamiseen. Tykkään reseptistä tosi paljon, koska se ei vaadi sipulin tai jauhelihan kuullotusta, vaan kypsät makaronit yhdistetään muihin aineisiin. Tiskiäkään ei synny kovin paljoa, jos käyttää makaronien keittokattilaa aineiden yhdistämiseen ja munamaidon tekoon.

5 dl makaronia
250 g Härkis -härkäpapuvalmistetta
2 dl paahdettua sipulia
1 tl suolatonta pihvimaustetta
1/2 tl suolaa
5 dl maitoa
2 kpl kananmunia
juustoraastetta päälle ripoteltavaksi

  • Keitä makaronit kypsäksi. Kaada keitinvesi pois. 
  • Yhdistä samassa kattilassa makaronit, Härkis, paahdettu sipuli, pihvimauste ja suola. Sekoita hyvin.
  • Voitele vuoka (omani on 22 x 29 cm kokoinen) ja kaada makaroni-mausteseos vuokaan.
  •  Sekoita munamaito samassa kattilassa ja kaada makaroniseoksen päälle.
  • Ripottele päälle juustoraastetta.
  • Paista 200 -asteisessa uunissa 30 minuuttia tai höyryuunissa matalalla kosteudella 180 -asteessa 45 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti