maanantai 20. maaliskuuta 2017

Kukkakaali-pastalaatikko

Lapsilta piilossa tehtävä ruoka, koska kukkakaali on inhokkiruokien listalla. Tässä reseptissä keitetystä kukkakaalista tehdään tehosekoittimessa pastalaatikon kastike, samaan tyyliin kuin makaronilaatikon munamaito. Makua kastike saa valkosipulista ja juustosta, hyvä paikka käyttää parmesanin yms. juustojen kuivuneet kantapalat, ettei niistä tule hävikkiä. Reseptin alkuperäinen versio on Jamie Oliverin kirjasta Jamien 30 minuutin ateriat, mutta korvasin 500 g makaronia pussillisella Risentan kikhernepastaa, jolloin tästä tuli ruokaisampi. Päälle tulee pekoni-leivänmuruseos.

300g kikhernepastaa

Kastike:
300-400 g kukkakaalia (noin yksi pieni)
3-4 dl pastan + kukkakaalin keitinvettä
2 valkosipulin kynttä
200g voimakasta juustoa
150 g creme fraichea

Muruseos pinnalle:
170 g pekonia
5 vaaleaa leipäviipaletta
2 rosmariininoksaa
oliiviöljyä


  • Laita pekoni paahtumaan 220C uuniin. Kannattaa käyttää samaa vuokaa, johon aikoo tehdä pastalaatikon.
  • Keitä pasta ja neljään osaa leikattu kukkakaali suolatussa vedessä. Kukkakaalissa on paljon vettä, joten sen ei tarvitse peittyä kokonaan veteen.
  • Kaada kastikeainekset tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi. 
  • Sekoita pasta ja kastike ja levitä uunivuokaan.
  • Sekoita muruseos tehosekoittimessa tai monitoimikoneella kosteaksi mössöksi ja levitä laatikon pinnalle.
  • Ruskista 220C uunissa noin 8-10 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti