maanantai 9. tammikuuta 2017

Se nopein kasvislisuke: kesäkurpitsa uunissa

45 sekuntia...sen verran meni eilen pilkkomiseen aikaa. Sen jälkeen vähän öljyä päälle, kesäkurpitsat kuumaan uuniin ja parinkymmenen minuutin päästä pöytään. Kesäkurpitsat eivät ole ihan parhaimmillaan näin tammikuussa, mutta tämä on niin helppo kasvislisuke, että ostan joka viikko kolme tai neljä kesäkurpitsaa. Nopea pilkkominen onnistuu näin: Keskikokoiset kesäkurpitsat puolitetaan ensin. Sen jälkeen puolikat leikataan neljään lohkoon. Jos kesäkurpitsa on oikein paksu toisesta päästä, niin sen voi leikata myös kuuteen lohkoon, jolloin paloista tulee tasakokoisempia.



3-4 keskikokoista kesäkurpitsaa
2-3 rkl oliiviöljyä

  • Pese kesäkurpitsat ja leikkaa kuvan mukaisiin lohkoihin. Levitä oliiviöljy lohkojen päälle ja lohkot uunipellille.
  • Paista 225C uunissa noin 20 minuuttia tai kunnes lohkot alkavat ruskistua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti