Näyttää epämääräiseltä mössöltä, mutta mainio lisuke, joka kurkkutikkujen ja ruisleivän kanssa päivittyy kevyeksi ruoaksi. Reseptin idea on Mark Bittmanin mainiosta kirjasta "
How to Cook Everything", mutta kikherneiden ja tahinin määrän olen valinnut niin, että molempia menee puoli purkkia/ pakettia, jotta ei tule hukkaa. Kikherneet kannattaa keittää pehmeiksi, jotta menevät helpommin sekaisin tehosekottimessa. Lisäksi tehosekottimeen kannattaa laittaa vesi, sitruunamehu ja öljy pohjalle, jotta paksu massa sekottuu helpommin.
100 g kuivia kikherneitä
50 g tuorepuristettua sitruunamehua
175 g tahinia
3 rkl öljyä
2 dl vettä
2 tl kuminaa
suolaa ja pippuria maun mukaan
- Liota kikherneitä yön yli ja keitä sen jälkeen noin tunti.
- Laita ainekset tehosekottimeen (nesteet pohjalle) ja sekoita ensin hitaasti, jotta ainekset menevät sekaisin. Luultavasti joudut kaapimaan massa reunoilta tai Vitamixissa käyttämään tampperia sekoittamiseen. Jos massa on kertakaikkia liian paksua, lisää maun mukaan sitruunamehua, vettä tai öljyä.
- Maista, mausta ja tarjoile.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti