keskiviikko 23. marraskuuta 2016

"Sipulit piiloon" -Lasagne

"Onko tässä sipulia?" "Lupaan, että et löydä tästä ruuasta yhtään sipulinpalaa." Kun lapsi on päättänyt olla tykkäämättä sipulista, turvautuu kokki tehosekoittimeen ja voi hyvällä omatunnolla vannoa, että ruuasta ei löydy yhtään sipulinpalaa. Olen koittanut keksiä käyttötapoja hernerouheelle, ja tähän sitä voi lisätä.




Kastike:
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
700 g tomaattimurskaa
2 dl ruoka- tai kuohukermaa
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
2 tl oreganoa
1 tl basilikaa
1/2 tl Milletti Hernerouhetta (tämän voi jättää pois jos ei kaapista löydy)

Lisäksi:
400-500 g jauhelihaa
9 kpl lasagnelevyjä
2 dl juustoraastetta

  • Kuullota sipuli ja valkosipuli paistinpannulla. Sekoita kaikki kastikeainekset tasaiseksi tehosekottimessa ja kaada kattilaan. Tämän jälkeen voi vannoa pöydässä istujille, että lasagnesta ei varmasti löydy yhtään sipulinpalaa.
  • Ruskista jauheliha. Sekoita kastike ja jauheliha ja hauduta kattilassa viisi minuuttia.
  • Voitele vuoka. Itse käytän 22 x 30 cm vuokaa, johon tämä juuri ja juuri mahtuu. Laita alimmaksi ja ylimmäksi kastiketta. Minun vuokaani tulee kolme kerrosta lasagnelevyjä ja neljä kerrosta kastiketta. Ripottele päälle juustoraastetta.
  • Paista 180 asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Jos aikaa on, niin kannattaa antaa lasagnen vetäytyä hetki (10-15 minuuttia) ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti