torstai 12. tammikuuta 2017

Miksi keitinvesi suolataan?

Suolan vähennys -intoilussa olen joskus jättänyt pastan tai vihannesten keitinveden suolaamatta. Ajattelin, että sen voi korvata maustamalla valmiin ruoan. Cook's Illustrated lehden numerosta Tammi-helmikuu 2017 löysin kuitenkin kolme syytä porkkanoiden keitinveden suolaamiseen:



  1. Suolainen keitinvesi maustaa porkkanat - tämän arvasinkin, mutta en kahta seuraavaa
  2. Suolainen keitinvesi auttaa säilyttämään porkkanoiden omat, luonnolliset suolat ja sokerit ja sitä myötä enemmän makua. 
  3. Suolainen vesi myös nopeuttaa keittämistä, koska suolan ionit korvaavat porkkanoiden kalsium -ioneja, jotka vahvistamat porkkanoiden rakennusainetta pektiiniä.

Testasin samalla menetelmällä keitettyjä lanttulohkoja, ja herkkua tuli. Resepti tulossa kun vaan ehdin kirjoittaa sen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti