perjantai 16. joulukuuta 2016

Tomaatti-punaviini -pohjainen lihapata

Edellinen lihapata oli niin helppo ja herkullinen, että piti heti kokeilla toista versiota. Hyllyssäni on Jamie Oliverin Ruokavallankumous -kirja ja sieltä löytyi perusohje tälle padalle.  Edellinen pata ei vaadi muuta kuin lihan kuutioimisen sopiviin paloihin, tähän joutuu pilkkomaan sipulia, varsiselleriä ja porkkanaa, mutta ei siinä mennyt kovin montaa minuuttia. Mausteeksi ohjeistettiin laittamaan suolaa, mustapippuria ja laakerinlehtiä. Ajattelin ensin mennä niillä, mutta eilisellä kauppareissulla innostuin ostamaan Poppamies Slow Food Rub -maustetta ja paketissa mainittiin se sopivan myös pataruokiin. Eli eikun testaamaan, ja hyvää oli.




1,3 kg pataan sopivaa lihaa (laitoin 600 g häränhäntää ja 700g patalihaa)
2-3 sipulia (noin 200 g)
2 varsisellerin vartta
2 porkkanaa
2 rkl oliiviöljyä
700 g tomaattimurskaa
~3 dl punaviiniä
3 rkl Poppamies Slow Food Rub -maustetta


  • Pilko sipuli, varsiselleri ja porkkana pieniksi paloiksi ja kuullota öljyssä.
  • Leikkaa liha noin 2x2 cm paloiksi ja lisää pataan.
  • Kaada pataan mauste, tomaattimurskaa ja sen verran punaviiniä, että lihat juuri ja juuri peittyvät.
  • Hauduta 180 asteisessa uunissa kolme tuntia.
  • Kanna pöytään ja nauti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti