Kaksi ruokalusikallista eilen, kaksi lautasellista tänään... Aamupuuron menekin arviointiin en ole vielä keksinyt toimivaa yhtälöä. Paitsi sen, että jos kokeilee jotain muuta kuin kaurasta tehtyä puuroa, niin menekki on todennäköisesti keskiarvoa pienempi. Yritän parhaani mukaan välttää ruokahävikkiä, joten viikonlopun koittaessa jääkaapissa oli puoli litraa kylmää kaurapuuroa jatkokäyttöä odottamassa. Tässä yksi resepti amerikkalaisille pannukakuille. Pannukakuista ei tullut kovin kuohkeita, mutta ne saivat nuorilta syöjiltä valtaisasti kehuja. Annos on reilu, jos näitä jää yli, niin meillä syödään ylimääräiset iltapalaksi kylminä ja voita päälle.
5 dl kylmää kaurapuuroa
4 dl maitoa
5 dl vehnä-, kaura- tai ohrajauhoja
1 rkl leivinjauhetta
½ tl suolaa
3 rkl voita tai kookosöljyä sulatettuna
3 kananmunaa
- Sekoita kaikki ainekset isossa kulhossa.
- Paista pannulla kullanruskeiksi, noin 2-3 minuuttia per puoli.
- Jos et tarjoile pannukakkuja heti, ne kannattaa pitää lämpimänä noin 80C uunissa.
- Näiden kanssa sopii hillo, kermavaahto-rahkaseos, jäiset marjat, maapähkinävoi tai kaikki yhdessä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti